Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is er voor jou om je bij te staan als je een conflict hebt of te maken krijgt met ongewenst gedrag binnen onze volleybalvereniging. Met ongewenst gedrag bedoelen wij alle gedrag tussen spelers onderling, of tussen speler en trainer, dat door een van de partijen als ongewenst wordt ervaren.

Wij als volleybalvereniging hebben besloten een VCP aan te stellen. Aanstelling van een VCP past ook in het landelijk beleid zoals dat door de NOC*NSF en de Nevobo wordt uitgedragen.

Wat kan en mag je van een VCP verwachten?

  • De VCP kent de sociale kaart van Eefde en omgeving;
  • Elk lid kan direct bij de VCP terecht;
  • De VCP is onafhankelijk en zal alle informatie vertrouwelijk behandelen;
  • De VCP garandeert anonimiteit, uitgezonderd strafbare feiten;
  • De VCP kan betrokkenen in een gesprek adviseren over het vervolg;
  • De VCP kan het bestuur van de vereniging adviseren in beleid.

Meer Informatie

Kijk op de website van Centrum Veilige Sport Nederland of bel met 0900 - 2025590

Contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon?

Stuur een e-mail naar vertrouwenspersoon@vios-eefde.nl of neem contact op met één van de onderstaande personen.

 

Binnen VIOS hebben wij een tweetal VCP’ers aangesteld:

Stephanie Hissink
06-52307907

Ik ben Stephanie Hissink en VCP’er (vertrouwscontactpersoon) van VIOS-Eefde.

Ik zal me even voorstellen. Ik geef Dames Recreanten 1 training en mijn man (Bart Hissink) speelt in Heren 1 bij VIOS. We hebben 3 kinderen. In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeut in het Slingeland Ziekenhuis.

Als VCP’er help ik het bestuur, trainers, leden en ouders om samen te handelen tegen grensoverschrijdend gedrag.


Corrie de Zwaan
06-13731840

Bij deze stel ik mijzelf, Corrie de Zwaan-Koster, voor aan jullie als nieuwe mede VCP’er (VertrouwensContactPersoon). Afgelopen voorjaar zaten Stefanie Hissink en ikzelf op een bankje in speeltuin de Bloemhof te kijken naar onze jongste jongens die samen mooi aan het spelen waren. We hadden het over onze bijdrage als ouders voor de verenigingen waar je kinderen deelnemen aan het verenigingsleven en dus sporten. Zodoende kwam het al er al snel op dat er op termijn een nieuwe VCP’er gezocht zou worden bij VIOS en dat ik in het bezit ben van het papiertje daarvoor. Het contact was op die manier snel gelegd richting het bestuur en zodoende is het zo gegaan.

De komende tijd zullen jullie mij vast nog een of meerdere keren tegenkomen bij VIOS. Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust. Juist het stellen van vragen geeft duidelijkheid en creëert begrip voor elkaar. En uiteindelijk brengt het meer verbinding met elkaar en ik denk ook binnen een sportvereniging.