Onze vereniging

VIOS-Eefde is een vereniging waarin het speelplezier op de eerste plaats komt. Uiteraard is het een spel waarin twee teams spelen voor de overwinning en ook binnen VIOS gaan wij voor die overwinning.

Maar wat betekent het dan dat het speelplezier op de eerste plaats komt zul je je afvragen. Dat betekent dat wij zoveel mogelijk zorg willen dragen dat spelers evenveel aan bod kunnen komen. Er met z’n allen voor gaan. Plezier hebben. Dus niet alleen de besten komen aan bod. Ook zullen wij rekening houden met individuele wensen waar dat mogelijk is.

Zoals gezegd is het spel ook gericht op het binnenhalen van de overwinning. En dit kan ook betekenen dat een team besluit om het winnen voorop te stellen en dus in bepaalde wedstrijden de beste spelers op te stellen. Het volledige team dient hiervoor de keuze te maken.

Om het speelplezier zo groot mogelijk te maken wil VIOS een vereniging zijn waarin leden op hun eigen niveau kunnen volleyballen. ‘Vereniging’ betekent ook dat leden een bijdrage leveren in de vorm van het uitvoeren van functies en taken. Onze vereniging bestaat immers voor én door leden. Wij zijn dan ook heel blij dat wij elk jaar weer kunnen vertrouwen op al onze vrijwilligers die elk op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het volleybalspel of de activiteiten eromheen.

De naam Eefde is aan de officiële naam toegevoegd, omdat er meer verenigingen zijn met de naam VIOS. Onder deze naam bestaan we officieel vanaf 17 oktober 1978. De naam VIOS is samengesteld uit de beginletters van Volleybal Is Ons Spel.

Daarvoor werd er ook jarenlang volleybal gespeeld in Eefde onder de naam VALTO. Dit was van oorsprong een gymnastiekvereniging, waarbij later ook het volleyballen werd ondergebracht.

Toen echter de bouw van de nieuwe sportzaal “De Stuw” een feit was, werd er besloten om een zelfstandige volleybalvereniging op te richten. Vanaf dat moment wordt er getraind en worden de thuiswedstrijden gespeeld in “De Stuw” in Eefde. Het adres van De Stuw is: Bargeweg 5, 7211 DC Eefde. Telefoonnummer 0575-540060.

De clubkleuren van VIOS-Eefde zijn rood/blauw en er wordt gespeeld in een rood/blauw shirt en een korte blauwe broek en blauwe sokken.